Слава манастира Бешеново

Слава манастира Бешеново
Слава манастира Бешеново
Слава манастира Бешеново
Слава манастира Бешеново

-Као што се душа човекова украшава врлинама, тако се и манастир Бешеново краси светим храмом и словом писаним и умним наших отаца и предака, а на корист наших потомака, поручио игуман Арсеније.

На дан када наша Света Црква прославља небеског архистратига Михаила, 21. новембра 2017. године, торжественом Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ сремски г. Василије уз саслужење игумана овог манастира архимандрита и професора у достославној Карловачкој богословији Арсенија, сабрата манастира јеромонаха Митрофана, архијерејског намесника шидског протојереја-ставрофора Радомира Мишићаи, протојереја-ставрофора Пантелије Павловића, јереја  Недељка Рашића и протођакона Слободана Вујасиновића.

Ђаци Карловачке богословије предвођени диригентом мр Предрагом Ђокићем појали су за певницом. Славски колач, који је принела кума гђа Живана Ковачевић, преломио је епископ Василије.

Честитајући манастирску славу архимандриту Арсенију у његовом братству, као и свим свечарима славу, епископ Василије је подсетио на знасчај празновања Сабора светих Ангела Божјих и позвао верне на укрепљење у вери и молитви.

За време славске трпезе архимандрит Арсеније, игуман манастира Бешенова који је из пепела израстао захваљујућу роду нашем, казивао о потреби литургијског окупљања и одржању свих тајни наше Свете Цркве. -Пре само четири месеца седели смо за трпезом под тремом, а данас је то већ трпезаријска сала над којом се дижу још два спрата у којем ће бити монашке келије, велика сала и библиотека. Бог је дао и наша браћа честита да имамо храм за богослужење и трпезаријску салу  са кухињом за дружење. То је човекољубље. А Бог је дао да на овом пиргу горе имамо и библиотеку. Наравно, ово је све још увек у обрисима обнове и ово је само део где ће наш народ имати своје огњиште и просветилиште. Али, као што се свака душа наше личности украшава врлинама, лепотама и величинама људског достојанства, тако ће се и ова светиња улепшавати како у светом храму тако и у слову писаном и умном наших отаца и предака, а на корист наших потомака, казао је отац Арсеније.

Извор: Епархија сремска