Слава манастира Мала Ремета

Слава манастира Мала Ремета
Слава манастира Мала Ремета
Слава манастира Мала Ремета
Слава манастира Мала Ремета

 На дан свеопште духовне радости, када хришћански православни свет прославља једну од тајни Пресвете Богородице, Њену чудотворну моћ да буде непрестана молитвеница и заштитница рода хришћанскога и да својим Покровом пружа нама Србима помоћ, заштиту и утеху, Епископ сремски Василије началслтвовао је светом Литургијом уз саслужење архимандрита Стефана, игумана манастира Велика Ремета, и свештеника у пензији оца Мирка Тишме и оца Крсте Максића. Појао је хор Свети цар и псалмопевац Давид.

У својој беседи Преосвећени Владика Василије прво је подсетио на историјат празника а затим је казивао о искушењима и ратовима који данас  потресају цео свет. Посебну пажњу Владика Василије је посветио страдању хришћана у Сирији, Египту, Ирану и Украјини, али је напоменуо да утеху треба да тражимо од Пресвете Богородице која показује своју милост према нама кроз појаву њених чудоворних икона.

После Литургије око храма је прошла литија а затим су пресечени славски колачи. Трудом малобројног сестринства и уз помоћ многих Марти и Марија послужена је трпеза љубави за све присутне.

Извор: Епархија сремска