Слава манастира Медна

 Слава манастира Медна
 Слава манастира Медна
 Слава манастира Медна
 Слава манастира Медна

Након једанаест година, дана 11. октобра 2017. године, када је спомен Обретења моштију новопројављених Преподобномученика медљанских Серафима, Авакума и Мардарија, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије предводио је евхаристијско славље у манастиру Медна код Мркоњић Града.

Саслуживали су архимандрит Серафим из манастира Рмања и игуман Василије из манастира Клисине. Прије свете Литургије, Владика је освештао нова звона за манастир.

У својој бесједи, Владика је истао значај вјерности и оданости наше Богу. -Да се не постидимо ни у ком случају пред Богом којег се одричемо мислећи на своје „ја“ које нас врло често одвраћа од правог пута истине, правде и љубави Божје. Потребно је да нашу вјеру и жртву у љубави према Богу и људима доказујемо кроз дјела милосрђа, подвига и љубави за другог и тако се угледамо и на Свете новопројављене преподобномученике Серафима, Мардарија и Авакума, чијим молитвама нека би милостиви Бог што прије обновио ову нову свету обитељ монаштвом, истако је владика Сергије.

Након Литургије, уприличена је трпеза љубави, док су вриједне руке мајстора постављале новоосвештана звона која су убрзо први пут огласила своје умилне звуке медљанском долином.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка