Слава манстира у Талонгу

Слава манстира у Талонгу
Слава манстира у Талонгу
Слава манстира у Талонгу
Слава манстира у Талонгу

На празник Покрова Пресвете Богородице свечано је прослављена слава манастира у Талонгу. Свету Литургију служио је протјереј-ставрофор Илија Драгосављевић, а у славској литији и ломљењу славског колача саслуживао је гост из Канбере, протонамесник Горан Ћећез.

Отац Горан је у својој беседи објаснио зашто се празнује Покров Пресвете Богородице и посаветовао верне да се непрестано моле Богородици за њену заштиту и покровитељство. Прота Илија пренео је поздраве епископа Иринеја са свечане прославе великог јубилеја Миланског едикта у Србији.

У манастиру су се сабрали верници из Сиднеја, Канбере, Вологонга, Јанга као и они који живе у околини Талонга. Биле су и гошће из Перта и Немачке. Домаћице славе ове године биле су три врле Српкиње из Сиднеја, Северина Јосић, Нада Петронијевић и Јованка Гутовић са својим породицама.

Колач за идућу годину примила је сестра Зора Новаковић из Канбере. Такође, идуће године заветну славу Митрополијског кола сестара примиле су сестре Душанка Тимотић и Вукосава Станојчић.

Пред нама је још једна слава у Јангу која ће се прославити у суботу, 7. децембра 2013. године а домаћин је млади Србин Драган Кутић.

Свете Литургије у Манастиру служиће се и на Свету Петку, у недељу 27. октобра и на Ваведење Пресвете Богородице, у среду 4. децембра 2013. године.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска