Слава мисионарске парохије Светог Луке у Ливерпулу

Прелеп дан у сиднејском насељу Ливерпул и свечарску атмосферу употпунио је благослов Његовог Преосвештенства Владике Иринеја који је началствовао Светом Архијерејском Литургијом а саслуживали су му протојереј-ставрофор Александар Манасијев, свештеник Бугарске Православне Цркве, надлежни парох јереј Александар Милутиновић, протођакон Живота Петровић, протођакон Саша Чолић и ђакон Бранко Василић.

У току Свете Литургије пререзан је и славски колач, освећени су нови сасуди, плаштаница и црквени барјаци које је приложио најстарији члан ове парохије господин Љубомир Анђелковић који је недавно напунио деведесетшест година.

Након приношења благодарних молитава Богу уследила је богата трпеза љубави за коју су се несебично побринули домаћини славе Богданка Игњић, Зоран Шапоња и Михајло Тодоровић уз несебичну помоћ Кола српских сестара.

У оквиру ове парохије устројена је и недељна српска школа веронауке и српског језика те су за време ручка ђаци ове школе, на одушевљење присутних, извели пригодан програм.

Преосвећени Владика Иринеј изразио је своје задовољство напретком ове најмлађе парохије на тлу Аустралије и пожелео члановима управе на челу са свештеником да имају сличне и веће успехе па да једног дана у нашој блиској будућности у Ливерпулу никне и један велелепни храм.

Свештеник Александар Милутиновић поздравио је многобројне вернике и доделио захвалнице најзаслужнијим парохијанима за неизмерну и пожртвовану љубав коју су показали за своју Свету Цркву.

У поподневним часовима прослава је настављена банкетом који је одржан у српском центру Бонириг на коме се такође окупило мноштво верног народа који је имао прилике да ужива у богатом културно-уметничком програму.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска