Слава МУП-а Републике Српске

Слава МУП-а Републике Српске
Слава МУП-а Републике Српске
Слава МУП-а Републике Српске
Слава МУП-а Републике Српске

Поводом крсне славе МУП-а РС – Аранђеловдана, Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије данас је у Саборном храму у Требињу служио помен за припаднике МУП-а Републике Српске страдале у протеклом рату, те пререзао славски колач и освештао славско жито.

"Саборност је нешто што је јако важно и зато славимо Светог Архангела Михаила који је чудесни анђео војске Господње", истакао је владика Григорије.

Он је нагласио да су анђели Божији они који непрестано служе слави Божијој, истичући да су они чувари народа ове земље, али су изнад свега слуге воље Господње.

"Тако су и полицајци на земљи слуге државе, народа и предсједника и служе вољи онога што је закон и устав и њихов посао није нимало лак", нагласио је владика Григорије.

Он је поручио да је потребно вратити поштовање према полицајцима који често стоје на вјетрометини и губе своје животе да би заштитили друге људе, државу.

Помену у Саборном храму у Требињу присуствовали су предсједник Владе РС Александар Џомбић, министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо и директор Полиције РС Гојко Васић, министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, те представници привредног, културног и друштвеног живота Српске.

Након помена, Владика Григорије је са гостима прислужио свијеће за пострадале у протеклом рату, у  Храму Светог Великомуч. косовског кнеза Лазара и Новомученика у кругу бивше требињске касарне, а у Центру јавне безбједности Требиње положени су вијенци и цвијеће на спомен-плочу за 18 страдалих припадника овог центра.

У Требињу се одржава централна свечаност поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Извор: Епархија захусмко-херцеговаччка