Слава општине Бор

Слава општине Бор
Слава општине Бор
Слава општине Бор
Слава општине Бор

На празник Обновљења храма Светог великомученика Георгија, 16. новембра 2017. године, у Бору је прослављена слава општине. Свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Владика тимочки г. Иларион, уз саслужење свештеника овог храма. Светој Литургији је присуствовао председник Општине Бор г. Александар Миликић са сарадницима.

У својој беседи Владика је пожелео срећну и благословену славу свим житељима Бора. -Господ нас подсећа да смо управо кроз светитеље и њихов живот призвани да будемо слични њима, у подвизима, храбрости и вери, чак и онда када нас попреко многи гледају, јер се наша вера управо пројављује када није благостање свуда око нас, поручио је владика Иларион и истакао је да долазак у цркву и живот у својој светој вери, оплемењује, надахњује и чини нас снажнијима при многим животним искушењима.

Након литургијског сабрања у општинској свечаној сали Преосвећени Епископ г. Иларион је са г. Александром Миликићем преломио славски колач, пожелевши слогу и јединство у заједници са Господом и једни са другима. -Само тако можемо омогућити напредак у нашем друштву, поручио је Владика.

Председник општине Бор је истакао да ће убудуће, не гледајући на личне интересе, локалана самоуправа учинити све за бољитак грађана.

Поводом прославе славе и дана општине Бор, у Музичкој школи приређена је духовна академија Центра за културу општине Бор под називом Светлост спасења.

Извор: Епархија тимочка