Слава Општине Вождовац

Слава Општине Вождовац
Слава Општине Вождовац
Слава Општине Вождовац
Слава Општине Вождовац

Београдска Општина Вождовац молитвено и свечано је обележила своју славу - светог Андреја Првозваног. Преосвећени Владика ремезијански г. Андреј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег на Пашином Брду. Саслуживало је више свештеника уз појање црквеног хора као и ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“. Литургијском сабрању је присуствовао др Драган Вуканић, председник Општине Вождовац, као и чланови ужег руководства.

После свете Архијерејске Литургије у храму владика Андреј је предводио славску литију до Општине Вождовац испред које је био сабран велики број грађана и ученика вождовачких школа обучених у традиционалну народну ношњу. Владика Андреј је преломио славски колач и још једном бираним речима честитао славу председнику општине др Драгану Вуканићу и његовим сарадницима.

У наставку свечаног и молитвеног прослављања општинске славе приређено је пригодно послужење и свечана духовна академија на којој су наступили глумци Иван Вучковић и Мирко Бабић, као и групе „Чувари“ и „Пирг“.

Извор: Радио Слово љубве, фото: vozdovac.org.rs