Слава парохије Светог Георгија у Вотерлоу

Слава парохије Светог Георгија у Вотерлоу
Слава парохије Светог Георгија у Вотерлоу
Слава парохије Светог Георгија у Вотерлоу
Слава парохије Светог Георгија у Вотерлоу

Дана 4. маја текуће године торжествено је прослављена слава парохије Светог великомученика Георгија у Вотерлоу. Прослава је започела светом архијерејском Литургијом, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Георгије, уз саслужење протојереја Душана Гњатића из Кичинера, протонамјесника Ђуре Самца из Хамилтона, протођакона Стефана Икономовског, као и надлежног пароха протојереја Горана Гојковића. У препуном храму, својим благољепијем службу је увеличао хор Свети Јован Дамаскин под вођством  протинице Јелене Гојковић.

Присутним вјерницима Владика се обратио бираним ријечима, опоменувши се данашњег Јевањђеља које је говорило о праштању, жртви и величини Христовог живота, који живот би, нама хришћанима, да би уопште били то што јесмо, мјера, узор и параметар мимо и поврх кога, нити има, нити може, нити смије бити било каквог другог узора. Христос – љубав које нема граница, огледа се у нама као хришћанима само, и само ако смо спремни једни другима да опростимо, да се покајемо и да, на тај начин, по ријечима Светог апостола Павла, узрастемо у мјеру раста висине Његове.

Након службе, услиједило је освећење славског колача. Кумови славе били су Јован Вуковић, са супругом Ољом и синовима Михајлом и Костом. Кумства за наредну годину прихватио се Бранислав Ковачевић, са супругом Сузаном, из Вотерлоа.

Услиједио је свечани славски банкет на коме је било присутно око 150 гостију, који је обогаћен наступом хора, Фолклорног друштва Гаврило Принцип и музичким програмом.

Извор: Епархија канадска