Слава парохије у Јангу

Слава парохије у Јангу
Слава парохије у Јангу
Слава парохије у Јангу
Слава парохије у Јангу

У суботу, 1. децембра 2018. године, Мисионарска парохија Ваведења Пресвете Богородице у Јангу прославила је славу. Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан уз саслуживање протојереја-ставрофора Илије Драгосављевића, администратора те парохије, и ђакона Милоша Ракетића уз прислуживање чтечева из Сиднеја, Волонгонга и Канбере. Литургију је појао хор из фарерске цркве Светог Саве којим диригује матушка Јелена Ћећез. 

У својој беседи Епископ је поздравио све који су се окупили са свих страна сиднејског намесништва да прославе Бога у Тројици и промисао Божји који је дат људима на земљи у лику Богородице која је обновила мост односа између људи и Бога својим послушањем и смиреним прихватањем воље Божје. -Зато се радујемо, јер знамо да имамо Пресвету Богородицу, увек Дјеву Марију, као Војвоткињу духовну која се бори за нас хришћане на земљи, поручио је Владика.

Славско знамење освећено је заједно са воћем, јер се у току викенда одржава традиционални фестивал воћа као јединствени национални догађај везан за подручје Јанга. Домаћице славе биле су протиница Смиља Драгосављевић и Биљана Кутић а за идућу годину део колача примио је Ратомир Јелинек.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска