Слава парохије у Ричмонд Хилу

Слава парохије у Ричмонд Хилу
Слава парохије у Ричмонд Хилу
Слава парохије у Ричмонд Хилу
Слава парохије у Ричмонд Хилу

Парохија Свeтог Архангела Гаврила у Ричмонд Хилу најмлађа је парохија Канадске епархије.Основана је прошле године са благословом Његовог Преосвештенста Епископа канадског Г. Георгија и трудом и залагањем њеног пароха протојереја -ставрофора Василија Томића као и добрих и честитих парохијана који су им свесрдно помогли у томе.

Ове године парохија је прославила своју прву храмовну славу у новоизграђеној капели посвећеној њеном заштитнику -Светом Архангелу Гаврилу.То је био повод  да у канонску посету дође Владика Георгије који је богослужио најпре бденије уочи празника, да би сутрадан на дан празника, 26. јула 2011. године, служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протојереја -ставрофора Милутина Вељка, протојереја -ставрофора Васе Пејовића, јереја Милоша Пурића и јеромонаха Василија, игумана манастира Преображења Господњег у Милтону.

У празничној беседи Епископ Георгије је надахнуто говорио о Светом Архистартигу Гаврилу и осталим анђелским чиновима као и о њиховом значају у животу Цркве. Такође, Владика је свим парохијанима честитао храмовну славу захваливши се уједно и куму овогодишње  славе, проти Љубомиру Рајићу, протиници Нади и њиховој деци Катарини, Матији и Милици.

Након заамвоне молитве освећен је славски колач и жито и подељена нафора. На позив проте Василија верни народ и Владика прешли су у свечану салу где је трудом чланица Кола српских сестара за припремљен богат славски ручак.

Извор: Епархија канадска