Слава Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу

Слава Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу
Слава Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу
Слава Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу
Слава Саборног храма Светог Ђорђа у Крушевцу

Саборни храм Епархије крушевачке 6. маја 2014. године прославио је своју сто десету крсну славу. Архијерејском Литургијом коју је служиo Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид са свештенством епархије, са почетком у 9 часова отпочео је овај радосни и велики дан за Крушевљане.

Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије Јевтић, као гост Владике Давида, причестио се на светој Литургији и изговорио предивну и богонадахнуту беседу деци и одраслима. Пред храмом је освештан и преломљен славски колач овогодишњег домаћина г. Братислава Гашића, министра одбране у Влади Републике Србије и његове  породице. За наредну годину славски колач је примио г. Драги Несторовић, новоизабрани градоначелник Крушевца.Поводом ступања на дужност, градоначелник Крушевца г. Драги Несторовић је приредио пријем за Његово Преосвештенство Епископа крушевачког г. Давида.

„Желео сам да мој први званични сусрет и пријем, након избора на место градоначелника, буде са Вама, како бих тим чином показао да је локална самоуправа спремна на наставак сарадње каква је била у претходном периоду“, рекао је градоначелник Несторовић.

Владика крушевачки г. Давид захвалио се на указаној почасти, изразивши своје дубоко уверење да ће се однос институционалног поштовања и међусобног уважавања наставити и у наредном периоду.

Овај сусрет, послужио је као прилика за разговор о плановима и приоритетима сарадње до краја године, као и о свим сферама друштвеног живота за бољитак и напредак грађана Крушевца.

Пријему су присуствовали  заменик градоначелника Јасмина Палуровић и Секретар Епархије крушевачке протојереј-ставрофор Драги Вешковац.

Извор: Епархија крушевачка