Слава Српских четника Аустралије

Слава Српских четника Аустралије
Слава Српских четника Аустралије
Слава Српских четника Аустралије
Слава Српских четника Аустралије

Српски четници Аустралије прославили су своју славу, Сретење, у матичној парохији Светог Николе у Блектауну. Вечерње богослужење служили су отац Ђорђе Веселиновић и ђакон Немања Мрђеновић, а за певницом су били парох протојереј-ставрофор Ненад Ђурашиновић и отац Бранко Босанчић који су освештали славско знамење и извршили освећење нових застава Српских Четника Аустралије.

Том приликом су додељене Сретењске награде ученицима који су показали најбоље резултате у српском језику на матурским испитима у средњим школама и узорним студентима на Универзитетима Сиднеја и околине. Овогодишњи добитници Сретењске награде су Татјана Пандуревић, Јелена Штрбац и Милијана Прлић. Поред плакете награда укључује и незанемарљив финансијски део који су, на опште одушевљење, добитнице великодушно предале као прилог за Србе на Косову и Метохији.

У току програма присутнима се обратио и чика Панта Величковић, најстарији активиста у српској заједници, носилац Ордена Светог Саве, који је само у последњих неколико месеци у хуманитарне сврхе, за свој народ дао преко тридесет хиљада долара. Српски четници Аустралије су му у то име предали захвалницу на шта је Чика Панта, ганут овим гестом, одговорио да је све што је дато од Господа дошло а да је он ту био само посредник.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска