Слава Српског соколског друштва

Слава Српског соколског друштва
Слава Српског соколског друштва
Слава Српског соколског друштва
Слава Српског соколског друштва

Секција кућне радиности Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна прославила је у сриједу, 25. децембра, крсну славу Светог Спиродона Чудотворца. У Народном дому манастира Светог Николаја у Добрунској Ријеци славски обред обавио је игуман овог манастира и духовник „Сокола“ архимандрит Јован Гардовић.

У склопу свечаности у Добрунској Ријеци кратким игроказима су се представили чланови „Соколове“ драмске секције, коју од 2000. године чине сви ђаци подручног одјељења Основне школе „Вук Караџић“ у Добруну.

Специјална признања за дугогодишњи рад у овом друштву уручена су предсједници секције кућне радиности Бранки Чарапић, и Мирјани Александровић, предсједници Соколове драмске секције.

Бранка Чарапић успјешно води секцију кућне радиности која се афирмисала на бројним изложбама и манифестацијама, а њене чланице несебичним радом путем ткања, плетења, везења, хеклања и других техника, од заборава су отргле старе народне мустре и обичаје, те уз финансијску подршку општине Вишеград,  почеле израђивати и пригодне сувенире.

Оснивач и руководилац Соколове драмске секције Мирјана Александровић више од 10 година анимира све ђаке подручне основне школе у Добруну који израстају у праве мале глумце.

Извор: Митрополија дабробосанска