Слава у манастиру Трескавац

Слава у манастиру Трескавац

Свечаним богослужењима прослављена је крсна слава манастира Светих Архангела. Уочи Сабора Светог Архистратига Михаила служено је Велико Вечерње богослужење са петохљебницом којим је началствовао Настојатељ Манастира Клисине Игуман Василије. На дан Крсне Славе Свето Литургијско сабрање возглавио је Преосвештени Господин Хризостом, Епископ бихаћко-петровачки коме су саслуживала четири свештеномонаха. У току Свете Литургије Преосвештени Владика се обратио вјернима и бираним ријечима их позвао на подражавање Небеским Силама и свједочење Имена Божијег онако како га је посвједочио Свети Архангел Михаило ускликнувши „ко је као Бог“!

У овом молитвеном сабрању учествовао је велики број вјерника са разних крајева. Посебну радост су својим доласком учинили игуман манастира Стањевића код Будве отац Јефрем са својим сабратом монахом Јованом и сабрат манастира Режевића јеромонах Јефрем.

Послије свете Литургије освештан је и новоподигнути конак који је ових дана потпуно завршен и овим чином освећења почиње да служи својој намјери то јест потребама оних који живе у Манастиру али и потребама оних који кроз манастир пролазе.

За све присутне приређена је богата славска трпеза љубави у порти Манастира. Иако је вријеме прилично хладно то није омело многобројне вјернике да дођу на овај велики Дан за Манастир Трескавац и да узму молитвеног учешћа у литургијском слављу.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка