Соко: Награђени радови на тему „Христос васкрсе“

Редакција часописа за духовну и културну просвјету „Соко“, Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна код Вишеграда, објавила је резултате конкурса за кратку причу на тему „Христос васкрсе“ за 2014. годину, на који је пристигло 26 радова из Србије и Републике Српске.

Признање за прву награду, уз новчану награду од 200 КМ, припало је Данијели Жужа, пјесникињи из Вишеграда, за кратку причу под насловом „У души мостови, у души васкрсење Христово... Христос Васкрсе“, која је пристигла под шифром „Цвети“.

Теодори Весић, ученици четвртог разреда Основне школе „Карађорђе“ из Вучића – Рача Крагујевачка, припала је друга награда и новчани износ од 100 КМ, за кратку причу са насловом „Христос Васкрсе“, приспјелу под шифром „Малена Теа“.

Треће мјесто на овогодишњем конкурсу, и награду од 50 КМ, освојио је Миро Пејић, новинар из Сребренице, за кратку причу „Црква обновљена, чами у самоћи“, потписану шифром „Родна груда 1“.

Признања награђенима, уз новчане награде, биће додијељена средином маја, а приче ће бити објављене у децембарском броју часописа „Соко“.

Извор: Митрополија црногорско-приморска