Спасовдан у Линцу

Спасовдан у Линцу
Спасовдан у Линцу
Спасовдан у Линцу
Спасовдан у Линцу

Верници из Линца, на челу са својим свештеником протојерејем-ставрофором Драганом Мићићем, имали су посебну част да на Спасовдан дочекају и угосте 47 активних официра Републике Српске и Србије из 60. класе Генералштабног усавршавања школе националне одбране, који су претходно обишли логор у Маутхаузену и српско гробље из Првог светског рата, на коме су положили венце и одали почаст страдалима.

Прослава празника Вазнесења Господа Исуса Христа отпочела је светом Литургијом, коју је служио отац Драган Мићић, а саслуживао је отац Никола Пантић, парох из Гмундена. За певницом је појао парохијски хор, који су водиле сестре Марија и Драгана Симић.

У својој проповеди, отац Драган је објаснио верницима значај празника у светлу домостроја нашег спасења. Васкрсење Господа Исуса Христа залог је нашег васкрсења, а Вазнесење Господње празник је у коме бивају испуњени и употпуњени сви празници.- У нашем народу празник Вазнесења не називамо случајно Спасовдан. Име Спасовдан указује да је, празником Вазнесења Господњег, испуњено и употпуњено дело Спасења, односно све што је Господ имао у свом превечном плану, рекао је отац Драган.

По завршетку свете службе, отац Драган је, са својим парохијанима, дочекао испред храма официре Републике Српске и Србије и упутио им речи добродошлице, а затим је госпођа Видосава Спасић, секретар Црквеноопштинског управног одбора, упознала драге госте са црквеним животом наших верника на овим просторима. Дружење је затим настављено уз богату трпезу љубави на коју су сви позвани.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска