Срби из Немачке помажу сународницима у Хрватској

Срби из Немачке помажу сународницима у Хрватској
Срби из Немачке помажу сународницима у Хрватској
Срби из Немачке помажу сународницима у Хрватској
Срби из Немачке помажу сународницима у Хрватској

Епархија франкфуртска и све Немачке допремила хуманитарну помоћ Митрополији загребачко-љубљанској

Епископа франкфуртског и све Немачке г. Сергија У среду, 14. децембра 2016. године, у оквиру већ од раније покренуте, благословом митрополита Порфирија, хуманитарне акције прикупљања помоћи социјално угроженим православним српским породицама на подручју Митрополије загребачко-љубљанске, допремљена је помоћ из Немачке у виду хране, намирница и средстава за хигијену.

Помоћ су прикупили православни Срби из дијаспоре, са подручја парохије за  Шварцвалд и Филинген-Швенинген, на челу са својим ревносним пастиром и парохом протопрезвитером Миленком Марковићем, а под будним оком и брижним старањем и руководством њиховог архипастира, Епископа франкфуртског и све Немачке г. Сергија. У ову Богом благословену акцију укључили су се и ђаци Гимназије из Филинген-Швенингена, као и многи други становници овога прелепог градића на брду Шварцвалд.

Одазвале су се, такође, и друге Црквене општине са подручја Епархије франкфуртске и све Немачке: Црквена општина хамбуршка на челу са протом Синишом Вујасиновићем, карлсруеска са парохом Александром Шкорићем, фрајбурска на челу са презвитером Јованом Гатарићем и фридрихсхафенска са протопрезвитером Слободаном Тијанићем. 

Владика Сергије је, у пратњи проте Миленка и двојице парохијана из Филинген-Швенингена, допратио камион са хуманитарном помоћи и уручио је митрополиту Порфирију и свештенству Митрополије загребачко-љубљанске, како би се она поделила свима којима је потребна.

Митрополит Порфирије је захвалио владици Сергију и проти Миленку што су препознали значај покренуте хуманитарне акције и укључили се у њу како би она заживела и постала трајан процес. Владика Сергије је нагласио да је ово само почетак и да ће се ускоро и друге парохије са подручја Епархије франкфуртске и све Немачке укључити у ову благословену иницијативу.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска