Србија преузела контролу над пругом на северу Косова

ЗВЕЧАН - Железнице Србије преузеле су данас надлежност над пругом на северу Косова, изјавио је данас у Звечану саветник премијера Србије и председник Управног одбора Железнице Србије Бранислав Ристивојевић.

„Јавно предузеће Железнице Србије преузело је данас надлежност над својом инфраструктуром на потезу железничке станице Лешак-Лепосавић-Ибарска Слатина до Звечана", рекао је Ристивојевић у разговору са радницима српске националности у Звечану.

„Пошто девет година нисмо имали надлежност над овом пругом а она је лоше одржавана, извршићемо хитан преглед да видимо има ли недостатака", рекао је Ристивојевић.

Он је додао да су безбедност путника, запослених у железници, као и безбедност превоза средстава и роба, како је истакао, „основни услов доброг функционисања Железнице Србије".

„Кад утврдимо да је пруга безбедна по стандардима које Железница Србије испуњава у другим деловима Републике, успоставиће се редован саобраћај на северу Косова", рекао је Ристивојевић.

Он је додао да је железнички саобраћај за сада редован до Косова Поља одакле је, како је навео, „јутрос на време пошао путнички воз а по реду вожње у 11 сати вратио се за Косово Поље". „Тако ће функционисати и даље", најавио је Ристивојевић.

Извор: www.politika.co.yu