Србин повратник тешко претучен код Осојана - Епископ Теодосије најоштрије осудио напад

Тројица непознатих нападача претукла је јуче повратника Бранислава Миловановића у селу Опрашке, недалеко од Осојана. Mиловановић је претучен испред своје куће након што се вратио из оближњег села Кош, где је преноћио због безбедности, пошто је његова кућа била обијена 15. јануара. Један од нападача, које је Миловановић идентификовао као Албанце, насрнуо је на њега секиром, а други косиром. Пошто није било никога у близини да му помогне Милвоановић је иако тешко повређен успео да дође до Коша где му је указана прва помоћ.

Миловановић је са тешким повредама примљен у болницу у Косовској Митровици. Здравствено стање повређеног стабилно је и интезивно се прати, саопштили су лекари у Здравственом центру Косовска Митровица.

Према речима управнице митровачке болнице др Милене Цветковић, Миловановић је у болницу хоспитализован синоћ око 22 часова и тренутно се налази на одељењу интезивне неге. „Према извештају дежурог лекара ради се о прелому два ребра и повредама лица и главе. Он је брутално претучен и налази се на одељењу интезивне неге", казала је др. Цветковић.

Извор: Епархија рашко-призренска