Сретење Господње у Панчеву

Сретење Господње у Панчеву
Сретење Господње у Панчеву
Сретење Господње у Панчеву
Сретење Господње у Панчеву

Празник Сретења Господњег, 15. фебруара 2016. године, у Епархији банатској је најсвечаније обележен у Панчеву светом архијерејском Литургијом у Светом храму Успења Пресвете Богородице. Његовом Преосвештенству Епископу банатском г. Никанору саслуживало је братство Светоуспенског храма у Панчеву: протојереј Радослав Милановић (старешина храма), пројереј-ставрофор Стеван Урошев, протонамесници Радослав Радмановић (в.д. архијерејског намесника панчевачког) и Чедо Симић, јереји Душан Грујић и Милош Пешић, протођакон Игор Станковић и ђакон Александар Павловић.

На Литургији је певало најстарије певачко друштво у Срба - Панчевачко српско црквено певачко друштво (основано 1838. године), којим диругују гђе мр Вера Царина и Борјана Стражмештеров. Блажена су појали јереј Ненад Антић из Београда и панчевачки појци и вероучитељи.

Будући да је овај празник уједно и Дан државности односно уставности наше државе (доношење Сретењског устава) и као такав нерадни дан, већи број верника је био у прилици да присуствује дочеку свог Архијереја и светој архијерејској Литургији, одазвавши се позиву јереја Душана Грујића, у име братства храма, који је служио и проповедао дан раније – у недељу, 14. фебруара.

Извор: uspenskihrampancevo.com