Српска мисија у Венецуели

Српска мисија у Венецуели
Српска мисија у Венецуели
Српска мисија у Венецуели
Српска мисија у Венецуели

У прошлу недељу је служена света Литургија у цркви светог Јована Крститеља у Маракају. ''Човек треба да мрзи грех свом снагом својом и свим умом својим, да љуби себе и ближњега својега, и да љуби Бога свим срцем својим и целим својим бићем! То су две највеће заповести дате нам од Господа. Само у стању љубави посејано семе и таленти се могу развијати и умножавати. И само када љубимо и када волимо и када смо вољени, тада смо способни да стварамо и да то што стварамо стоструки род донесе'', овим речима поуке обратио се верном народу отац Александар.

У Каракасу су литургијски прослављени свети апостол Лука и свети Петар Цетињски. Вероватно је први пут на овим просторима прослављен и свети Петар Цетињски. Отац Александар и његова породица су узели за своју другу славу светог Петра Цетињског, јер су на посебан начин везани за цркву светог Петра Цетињског у Прчању, а отац Александар је 4. марта ове године и рукоположен у Цетињском манастиру, где се налазе мошти светог Петра, али и рука десница Светог Јована Крститеља, крсне славе породице Ђурђевић.

Истог дана на градском гробљу у Каракасу одржан је парастос оцу Стефану Рајчићу, на његову крсну славу Лучиндан, иначе дугогодишњем пароху српске заједнице у Венецуели, који се упокојио у Каракасу, где чека васкрсење мртвих и живот будућега века.