Српска Православна Црква на Међународном сајму књига

На 58. Међународном сајму књига који се одржава од 21. до 28. октобра у Београду своја издања ће представити и Српска Православна Црква. И ове године штанд Српске Православне Цркве налази се у Хали 1 (први прстен) Београдског сајма.

Штандови Издавачке фондације Српске Православне Цркве и Епархија наше Цркве налазе се у сали 4. Најважнија издања наше Цркве у овој и предходној години можете се упознати на нашем сајту у рубрици НОВА ИЗДАЊА.

Нова издања Далматинске епархије

Далматинска епархија је, упркос тешким приликама за издаваче, објавила три нова наслова, посвећеношћу епископа Фотија. Поред тога, посетиоци овог штанда моћи ће да се упознају и са класичним делима хришћанског богословља и духовносто, као и историје Цркве, ове издавачке куће.

Делатности штанда Канцеларије за Косово и Метохију

Александар Дунђерин, уредник програма штанда Канцеларије за Косово и Метохију, говорио је о издањима и подухватима Канцеларије на међународном Сајму књига у Београду.

Издања и рукотворине Рашко-призренске епархије

Марија Станојев, испред штанда Рашко-призренске епархије, препоручује издања, рукотворине и производе ове епархије и позива све посетиоце да куповином Студентског часописа "Логос" помогну народним кухињама на Косову и Метохији.

Шта нуди штанд Православног богословског факултета

Немања Новаковић, испред штанда Православног богословског факултета, препоручује значајна издања ове образовне установе посетиоцима Београдског сајма књига.

Монографија о Саборном храму Христовог Васкрсења

У хали 4 Београдског сајма, Издавачко-информативна установа „Светигора“ представила је своје ново издање - Монографију о Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Монографију су представили Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, г. Предраг Ристић, архитекта Храма и г. Јован Маркуш, приређивач монографије.

Препоруке са штанда Српске Православне Цркве

Снежана Крупниковић, испред штанда Српске Православне Цркве у Хали 1 Београдског сајма, за слушаоце Радија Слово љубве препоручује наслове из области духовности, историје и богословља. На овом штанду раде студенти Богословског факултета спремни да одговоре на сва питања и недоумице посетилаца Сајма.

Издаваштво Српске Православне Цркве под куполама Сајма

Одлуком Светог Архијерејског Синода званично гласило Српске Православне Цркве лист "Православље", на челу са мр јерејем Александром Ђаковцем и сарадницима Срећком Петровићем и Снежаном Крупниковић, добило је у задатак организацију презентације издавачке делатности Српске Православне Цркве на 58. Међународном сајму књига. За Радио Слово љубве отац Александар говори о учешћу наше Цркве на Сајму књига. Отворен штанд Српске Православне Цркве  Хали 1. О издањима говори Снежана Крупниковић, представник званичног листа Српске Патријаршије "Православље".

Штанд Српске Православне Цркве - читање и хуманост

Најаве промоција, утисци са Сајма, позив да будемо део престижне духовне смотре, да читамо књиге, али и будемо хумани и укључимо се у акцију помоћи деци из Дома Свете Петке при манастиру у Извору код Параћина - у разговору са Снежаном Крупниковић, испред штанда Српске Православне Цркве, у Хали 1 (првом прстену) на овогодишњем Сајму књига.

Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије: Духовна мобилизација народа

Након свечаног отварања Сајма књига, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у пратњи Епископа рашко-призренског г. Теодосија, бихаћко-петровачког г. Атанасија и ремезијанског г. Андреја, посетио је више штандова црквених и других издавача. За Радио Слово љубве епископ Атанасије је рекао да Сајам књига представља друштвену, културну и духовну мобилизацију свих снага нашег народа.

Велики сајамски попуст Бесединих издања

Беседа, издавачка установа Епархије бачке, нуди попуст од 20% за сва своја издања, све време трајања Сајма књига, од 20. до 27. октобра 2013. године. Књиге по сајамском попусту можете купити у Галерији Беседа у Новом Саду и у Бесединим књижарама у Новом Саду, Сомбору и Суботици.

Видослов на Београдском сајму књига

Обавјештавамо све заинтересоване да Издаваштво Епархије захумско-херцеговачке Видослов и ове године има свој изложбени простор на Београдском сајму књига. Ми се налазимо у хали бр. 4 и код нас можете потражити следеће наслове: Саборник Епархије захумско-херцеговачке – Видослов, Хуан Матеос – Литургија речи, Јован Дучић – Песме (српско-француско издање). Епископ Григорије: Долази час и већ је настао, Лазар, Радост живота. Епископ Атанасије: Цар Константин и Милански едикт, Човек Богочовека Христа, Дела апостолских ученика, Христос Нова Пасха; Божанствена литургија (комплет), Од Косова до Јадовна, Свети Максим; Живот и изабрана дела, Свештени канони Цркве, Паримејник, Књига постања. Аристотел Папаниколау – Бити са Богом, Николај Хаџиниколау – Човјек биће на границама свијетова, Свети Јован Златоусти – О непојмљивости и једносушности Божијој, Јеротеј Влахос – Људско тијeло, аскеза и спорт, Јован Радуловић – Славно доба Мостара, Френк Шејфер – Плесати сам,
Предраг Самарџић – Жена у светлу Библије.

Поред књига нудимо Тврдошко вино и херцеговачки мед

Такође, на нашем штанду можете пронаћи и издања Друштва за очување баштине – ДОБ из Гацка. Од њихових издања издвајамо: Монографија града Требиња, Монографија манастира Херцеговине, Алекса Шантић – Пјесме,
Матија Бећковић – Пјесме.

Новитети Задужбине манастира Хиландара

Никола Дробњаковић, руководилац продаје издања Задужбине манастира Хиландара и оперативни уредник њених издања, рекао је да бројни новитети очекују посетиоце овог штанда. У обновљеној библиотеци Савремено богословље, читаоци ће се сусрести са пет нових књига, међу којима се нарочито истиче „Свети цар Константин и Милански едикт“, а централно место на штанду заузима богато опремљено издање Душановог законика.

Црквени издавачки из Русије и Белорусије

Сестра Магдалена из манастира Свете Јелисавете у Минску, Белорусија, са издањима и рукотворинама свог манастира, већ четврти пут је на београдском Сајму. Посетиоци овог штанда ће се сигурно обрадовати филмовима које је овај манастир издао и превео на српски језик, као и дисковима са појањем монахиња овог манастира.

Дејан Павловић из Издавачке куће "Чувари", говори о промоцији књиге "Несвети а свети", руског архимандрита Тихона у Руском дому, најављује долазак јеромонаха Игњатија из Русије у Београд, као и учешће "Чувара" на предстојећем Сајму књига.

Вече Епархије канадске

У четвртак, 24. октобра у 19 чсова у хала 4 на штанду Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону биће представљена Мала српска енциклопедија, издавач Источник, Издавачка установа Епархије канадске СПЦ и Партенон из Београда, штампа: Штампарија СПЦ. Учествују. протојереј-ставрофор Љубомир Рајић главни уредник Источника, др Давор Милићевић, секретар Епархије канадске, приређивач Драган Лакићевић.

Током вечери биће представљена и друга издања Источника: Његош изнад Ловћена, аутор  др Иван Радовић, роман У Никеји, аутор Миле Медић, роман Лете тице репом, аутор Звездана Вушовић Лучић. О Шематизму Епархије канадске (период 2003.-2013) казиваће протојереј-ставрофор Љубомир Рајић 

Извор: Радио Слово љубве, Епархија бачка, Епархија захумско-херцеговачка