Српска теологија данас

Српска теологија данас
Српска теологија данас
Српска теологија данас
Српска теологија данас

У петак 26. маја 2017. године, у организацији Православног богословског факултета Универзитета у Београду, одржан је традиционални, девети по реду, научни симпосион Српска теологија данас 2017.

У име декана протојереја-ставрофора др Предрага Пузовића, скуп је отворио протојереј-ставрофор др Радомир Поповић, редовни професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду и управитељ Института за теолошка истраживања, који је у поздравној речи истакао да је овај национални научни скуп постао традиционалан, и да се одржава девети пут у низу, са истим циљем: да окупи професоре са Богословског и осталих сродних факултета, али и младе теологе, историчаре, историчаре уметности, археологе, како би они међу собом поделили своје идеје и резултате научних истраживања.

Задатак управе Православног богословског факултета јесте да овај национални научни скуп буде својеврсна духовна смотра, где ће се формирати будући свештеници и духовници, али и покретач унутрашње мисије у будућим генерацијама богослова.

Извор: bfspc.bg.ac.rs