Српски дани културе у Бечу

Српски дани културе у Бечу
Српски дани културе у Бечу
Српски дани културе у Бечу
Српски дани културе у Бечу

У организацији интеграционог и културног удружења Фокус, а у сарадњи са Kultur Kreis Wien, у Бечу је почело одржавање манифестације Српски дани културе, која ће трајати 5. до 18. јуна 2017. године, у периоду од 10 до 22 часа, у чувеној палати Palffy и културно-пословном центру Heidis Zauber Park.

Циљ манифестације је представљање српске културне баштине, те привредних и туристичких потенцијала наше земље. Програмом је планирано одржавање промоција књига, изложби, одржавање концерата етно, хорског и оперског садржаја, позоришних представа, промоција алтернативне медицине, туристичких дестинација и мини сајам мале привреде.

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј присуствовао је отварању манифестације и дао свој благослов за одржавање овог важног културног догађаја, а подршку је пружила и амбасада Републике Србије у Бечу. Манифестацију ће својим присуством сваког дана подржати по један свештеник наше Цркве. Овим поводом организатори су поздравили учешће наше Цркве и срдачно захвалили епископу Андреју на подршци.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска