Стални одбор Комисије за веру и црквено устројство ССЦ заседао у Италији

У римокатоличком манастиру Бозе у Италији од 18. до 22. марта 2014. г. заседао је Стални одбор Комисије за веру и црквено устројство Светског савета цркава. Ово заседање је било и последње заседање Одбора у овом саставу, будући да су његови чланови били изабрани још на претпрошлој Скупштини ССЦ држаној у месту Порто-Алегре у Бразилу у фебруару 2006. године.

Стални одбор Комисије је обавио многе послове током последњих седам година, а размотрио је и резултате рада последње  Скупштине, одржане у јужнокорејском граду Бусану,  у оном делу који се односи на будући рад Комисије за веру и црквено устројство.

Учесници Обора су припремили препоруке за рад Комисије у следећем саставу, изразивши жељу да треба наставити богословско-истраживачки рад на пољу еклисиологије и моралног богословља. Посебно је истакнут значај теме „извори ауторитета у Цркви“. Овај пројект је предложио Митрополит волоколамски Иларион, који је и председник Синодалне библијско-богословске комисије Руске Цркве.

Стални одбор Комисије Вера и црквено устројство ССЦ састоји се од 30 чланова – представника помесних православних Цркава, Римокатоличке Цркве, а и различитих протестантских вероисповести.

С руског превео протођакон Радомир Ракић

Извор: Московска Патријаршија