Старац Нектарије Виталис (89) уснуо у Господу

Свештена Митрополија Месогеје и Лавриотике Православне Цркве Грчке објавила је да се старац Нектарије (Виталис), духовни отац манастира Светог Атанасија у Куварасу, упокојио у Господу у четвртак 8. фебруара 2018. године у 5.30 часова ујутро. -Данас, у четвртак, 8. фебруара 2018. године у 5.30. ујутро, свестрани старешина и духовни отац наше Митрополије, Нектарије Виталис, духовник манастира Светог Атанасија у Куварасу, уснуо је у Господу“`, пише у поруци.

-Овај старaц, поштован и толико вољен, оставио је за собом сећање на светог човека, пуног плодова доброте и милосрђа. Мада слабије образован, одликовала га је божанска мудрост, пише у поруци.

Старац Нектарије се у последње време суочавао са озбиљним здравственим проблемима, мада је наставио да даје своје благослове стотинама верних који су му сваког дана долазили у посету. Свети Нектарије је духовно помогао на хиљаде душа које су му долазиле из целог света. Његов живот је везан за Светог Нектарија Егинског, који га је чудесно излечио од рака 1980. године. Иначе, основао је поклоништво Светом Нектарију у Камаризи, у Атици, из захвалности на своје чудесно исцељење.

Опело ће му се служити 9. фебруара 2018. године, у подне на месту поклоњења, где ће бити и погребен.

Извор: vimaortodoxias.gr