Старешина храма у Подгорици приведен, па пуштен

Свештеник Драган Митровић, старешина храма Христовог Васкрсења у Подгорици, којег је црногорска полиција синоћ привела, пуштен је на слободу. Он је приведен синоћ после молебана одржаног у храму Христовог Васкрсења који је служен синоћ.

Привођење свештеника нови је удар на Српску Православну Цркву у Црној Гори, после рушења манастирског конака у Улцињу. Привођење свештеника догодило се уочи литија заказаних за недељу, на које је позвала Митрополија црногорско-приморска.

Како је синоћ наведено из Митрополије, у поруци која је прочитана испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, „власт у Црној Гори епидемију вируса корона користи за промоцију опаснијег вируса – властољубља, а селективном примјеном су обесмишљене мјере заштите против вируса“.

У поруци Епископског савета стоји и да је Влада Црне Горе одустала од дијалога и преговора о спорном Закону о слободи вероисповести. Митрополит Амфилохије је позвао народ да не гласа за актуелну власт уколико не повуче спорни Закон о слободи вероисповести.

Извор: Митрополија црногорско-приморска