Стазама божанске љубави и лепоте

Стазама божанске љубави и лепоте
Стазама божанске љубави и лепоте
Стазама божанске љубави и лепоте
Стазама божанске љубави и лепоте

У недељу, 28. маја 2017. године, у 19.30 часова, у оквиру културне манифестације Мај - месец музике 2017. у Врању је одржано вече духовне музике Стазама божанске љубави и лепоте Београдског мушког хора под вођством диригента ђакона Владимира Руменића.

Београдски мушки хор који је састављен од професионалних певача, постоји више од тридесет година. Последњих осам година активно су узели учешће у богослужбеном животу српске, руске и г нрчке православне цркве, певајући на богослужењима и разним културним манифестацијама. Хор се такође бави и организовањем предавања, појачких и хорских трибина, али и издавањем ЦД-ова и књига које се баве проучавањем црквеног појања различитих традиција источног хришћанства.

Ђакон Владимир Руменић завршио је богословију Светих Кирила и Методија у Призрену, а након тога и богословски факултет Светог Саве у Либертвилу у Америци. Пре одласка у Богословију певао је у свештеничком хору Епархије жичке под вођством диригента Виталија Василијевича Тарасјева, а затим је своје певачко знање даље усавршавао у Америци. Водио је и хор Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу и једно кратко време хор свештеника Епархије банатске. Доласком у Београд 2005. године прихвата се реорганизације и вођења овог хора какав је и данас.

Извор: Епархија врањска