Судски процес поново одложен! Погоршано здравствено стање Архиепископа Охридског Јована!

На дан 26. априла ове године, изнова је одложено судско рочиште, политички мотивираног суђења против Архиепископа охридског г.г. Јована, осталих Епископа, монаштва и верника Православне Охридске Архиепископије! Последње судско рочиште овог процеса је одржано 11. децембра прошле године, а од тада до данас, пет месеци за редом, услед притисака над Архиепископом охридским г.г. Јованом и Православном Охридском Архиепископијом, судска рочишта бивају одлагана!

При јучерашњем јављању суду, констатовано је да је здравствено стање Архиепископа Јована озбиљно погоршано и да већ месец дана постоји мишљење лекара специјалисте како он треба да буде подвргнут операцији. Констатовано је и да је мишљење лекара специјалисте одобрено од стране суда, али да истражни затвор, у коме се Архиепископ Јован налази по 23 сати у затворској ћелији, већ месец дана не дозвољава његову основну здравствену заштиту!

Очигледно да је крајњи циљ притисака које врши непризната МПЦ и њен расколнички архиепископ, потпуно уништење Архиепископа охридског Јована и Православне Охридске Архиепископије. Притисци се састоје у следећем: непризната, од владе спонзорисана МПЦ и њен расколнички архиепископ су једини разлог свих тужби, монтираних судских процеса и затварања Архиепископа охридског Јована током протеклих десет година, а у новије време њихови захтеви се шире на целу Православну Охридску Архиепископију! У међувремену власти се суочавају са међународним извештајима о угрожавању основних људских права у Р. Македонији, изражених управо селективним полицијско - судским прогоном!