Сусрет Александријског патријарха са председником Египта

Блажењејши Папа и Патријарх александријски и све Африке Теодор II посетио је председничку палату у Каиру 7. августа 2014. године, ради учешћа на састанку верских поглавара свих хришћанских цркава и конфесија у Египту који је сазвао председник ове земље г. Амбдел Фатах ал Сиси.Египатски председник је изразио уверавање да ће учинити све што је у његовој моћи да се осигурају слобода вероисповести, једнакост свих религија, као и слобода верског изражавања сваког грађанина Египта.

Он је позвао верске вође да са своје стране допринесу јединству египатских народа и да активно учествују у свенародном напору да се покрене брзи развој земље.

У свом говору, Блажењејши Патријарх је изразио бескомпромисну ​​посвећеност обнови земље у политичкој и друштвеној нормализацији и изразио уверавања египатском председнику, са којим одржава блиске односе пријатељства и сарадње, да ће у њему увек имати савезника у сваком подухвату који подразумева хармонију и помирење у египатској заједници и који је у складу са законским оквирима ове земље.

Извор: Ромфеа