Сусрет Митрополита Амфилохија и градоначелника Драгана Ђиласа

Митрополит ГрадоначелникДана 10. септембра 2008. године у Патријаршијском двору у Београду Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије у присуству викара Његове Светости Епископа хвостанског Г. Атанасија примио је градоначелника Београда господина Драгана Ђиласа са сарадницима.

ПатријаршијаМитрополит црногорско-примоски Г. Амфилохије пожелео је добродошлицу уваженим гостима преневши благослов и честитку Његове Светости Патријарха српског Г. Павла господину Драгану Ђиласу на избору за Градоначелника Града Београда.

Митрополит ЂиласУ исто време Високопреосвећени Митрополит Г. Амфилохије је нагласио да постоји добра сарадња између Српске Православне Цркве и Управе Града Београда и да би она требала и даље да се продуби и настави.

ГрадГосподин Драган Ђилас се захвалио домаћинима на пријему и предочио је да Градска власт жели да настави сарадњу коју је његов претходник покојни Ненад Богдановић имао са Српском Православном Црквом, да се она побољша и да се односи између њих максимално унапреде.