Сусрет патријарха Иринеја и председника Николића

Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас са Патријархом српским Иринејом и другим црквеним званичницима о напретку радова на Храму Светог Саве, као и о плановима за наредни период констатујући да се све одвија задовољавајућом димаником.

Како је наведено у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике у разговору, поводом 30 година од наставка изградње, истакнуто је да се, упркос ограниченим средствима која се сваке године издвајају, изградња Храма Светог Саве одвија задовољавајућом динамиком.

Следеће што предстоји је осликавање Храма, у чему се велика помоћ очекује из Русије, а по окончању тог подухвата моћи ће се рећи да се изградња Храма Светог Саве, након толико година приводи крају, стоји у саопштењу.

Председник Николић је, поред патријарха Иринеја, разговарао и са протојерејем-ставрофором Миланом Јанковићем, протојерејем - ставрофором Стојадином Павловићем, професором Војиславом Миловановићем, као и са некадашњим председником Председништва Социјалистичке Републике Србије Душаном Чкребићем, у време чијег мандата је изградња Храма настављена.

Извор: Танјуг