Сусрет православних канонских епископа Латинске Америке

Од 20. до 23. новембра 2013. године,  у бразилском граду Куритива одржано је четврто заседање Савета канонских православних епископа Латинске Америке , под председништвом Његовог Високопреосвештенства Митрополита мексичког г.  Атинагоре.

Домаћин овога скупа је био Његово Високопреосвештенство  г.  Јеремија - Архиепископ аспендски у Јужној Америци при Цариградској патријаршији.

После извештаја о напретку рада досадашњих  одбора (извештаји о каталогу канонских православних свештеника за Латинску Америку , преводу и објављивању, правним пословима и међухришћанском дијалогу), чланови Савета су се у духу братске љубави бавили актуелним питањима у вези са напретком започетих иницијатива , а које су у складу са постављеним циљевима и предвиђеним планом рада.

Четврто заседање Савета канонских православних епископа Латинске Америке  једногласно је поново потврдило братски дух и хармонију свих њених чланова, као и њихову одлучност да заједно наставе да раде на корист свих православних хришћана Латинске Америке.

Извор: Амен.гр