Свечаност у кошаркашком кампу Дејан Бодирога у Требињу

Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога оцијенио је вечерас да је кошаркашки камп у Требињу, који се ове године одржава по четврти пут, у потпуности успио и да прераста у традицију. "Циљ је постигнут Камп је у потпуности успео у сваком погледу, а на наше велико задовољство из године у годину долази нам све већи број учесника из разних земаља", рекао је Бодирога на свечаности у Требињу поводом одржавања 4. по реду кошаркашког кампа "Дејан Бодирога".

Бодирога је напоменуо да су већ трећу годину за редом учесници кампа и дјеца из "Бејконс колеџа" из Лондона и да их је ове године дошло више од 50. Он је најавио за идућу годину одржавање 5. кошаркашког кампа са још већим бројем учесника и проширење спортских терена.

Владика захумско-херцеговачки Григорије изразио је задовољство квалитетом и организацијом кампа, који је у посљедње четири године окупио више од 1 000 учесника, којих ће, како је рекао, наредних година бити још више.

Након свечане церемоније, одиграна је ревијална кошаркашка утакмица на којој су наступили Бодирога и његови пријатељи и учесници кампа. У екипи "Бодирога и пријатељи" играли су владика захумско-херцеговачки Григорије, прослављени српски кошаркаши Милан Гуровић, Саша Обрадовић, Жељко Ребрача и бивши, а сада успјешпни тренери млађих категорија.

На овогодишњем Кампу "Дејан Бодирога", који је организован у три смјене, учествује око 350 младих кошаркаша из више од 20 земаља. У току је трећа завршна смјена кампа која ће трајати до 23. јула. Током кампа са младим кошаркашима ради екипа од 16 тренера на челу са професором Миливојем Каралејићем, једним од најбољих кондиционих тренера у Европи. Гост кампа био је актуелни репрезентативац Србије и доскорашки члан Кошаркашког клуба "Партизан" Миленко Тепић.

Премијер Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Борис Тадић, чији је долазак био најављен, нису присуствовали вечерашњој свечаности из објективних разлога.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка