Свечани пријем у чапљинској касарни

Свечани пријем у чапљинској касарни

У чапљинској касарни је 5. марта 2013. г.одржан свечани пријем поводом примопредаје дужности бригадира из редова српског народа између бригадира Бранка Рашете и пуковника Радована Драговића, који преузима ту дужност у 4. пбр ОС БиХ у Чапљини.

Бригадира Бранка Рашету, поред команде 4. пбр, с посебном захвалношћу су након молитве испратили у име Канцеларије православног душебрижништва бригадни свештеник, јереј Данило Боро, и батаљонски свештеник, јереј Синиша Шаренац, који су подсјетили на помоћ и сарадњу за вријеме које је бригадир провео у 4. пбр ОС БиХ у Чапљини, посебно на његов несебичан допринос са тадашњим бригадним свештеником, архиманритом Лазаром Лазаревићом, у уређењу капеле Светог Ђорђа у чапљинској касарни, те му пожељели успјех на новој дужности у ЗШ ОС БиХ у Сарајеву.

Са благословом архимандрита Данила Павловића, игумана житомислићког, после свечаног пријема у чапљинској касарни команда 2 пб из Билеће је заједно са братством житомислићког манастира приредила свечани ручак као знак пажње за несебичну подршку коју је бригадир Бранко Рашета пружао манастиру Житомислићу.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка