Свечано отварање 49. "Борине недеље"

У понедељак, 23. марта 2015. године, у сали Црквене општине Врање, са почетком у 20 часова свечано је отворена традиционална књижевна манифестација "Борина недеља", 49. по реду.

Манифестацију је поздравном речи отворио главни и одговорни уредник Књижевне заједнице "Борисав Станковић" Мирослав Цера Михајловић, а беседу је изговорио књижевник Петар Милошевић, прошлогодишњи добитник награде "Борисав Станковић". Кроз поетски мозаик представили су се песници: Вук Крњевић, Кајоко Јамасаки и Енес Халиловић.

Свечаном отварању манифестације присуствовали су и поштоваоци дела Боре Станковића, међу којима су били и свештеници Епархије врањске, на челу са Његовим Преосвештенством Епископом врањским г. Пахомијем, који је уваженој песникињи из далеког Јапана упутио речи добродошлице на њеном матерњем језику.

Борина недеља трајаће до недеље, 29. марта 2015. године, када ће бити уручена овогодишња књижевна награда, чији добитник је Никола Маловић из Херцег Новог, за роман "Једро наде", као најбољу књигу прозе објављену на српском језику.

Сви програми, одвијаће се у вечерњим часовима (од 19.30 и 20.00), у сали Црквене општине Врање.

Извор: Епархија врањска