Свечано у Њукаслу

Свечано у Њукаслу
Свечано у Њукаслу
Свечано у Њукаслу
Свечано у Њукаслу

У недељу, 3. јула 2016. године, парохијани Црквене општине Светог Наума Охридског у Њукаслу прославили су храмовну славу. Свету Литургију служили су месни парох јереј Далибор Павловић, протонамесник Немања Мрђеновић, други парох кабраматски, и ђакон Александар Ивановић, секретар Митрополије аустралијско-новозеландске. Службу су дивним појањем украсили чтец Петар Рајић и локални појци.

Мноштво верног народа ове недеље сабрало се у Њукасл како из наших парохија у Сиднеју и са Централне Обале али и из сестринске Руске Православне Цркве из Њукасла. На крају Литургије извршен је крсни опход око храма а затим је освештано славско знамење и пресечен славски колач који су припремили домаћини Здравко Ђорђевић и његова породица .За идућу годину прихватио се г. Шормаз Никола са породицом.

По прочитаном Еванђељу отац Немања обратио се беседом те поучио сабрани верни народ о животу Светог Наума и значају данашњег празника, као и о потреби нашег данашњег угледања на велике Свете Оце наше крштене историје.

Након литургијског сабрања прешло се у црквену салу где су домаћини уз помоћ Кола српских сестара припремили богату славску трпезу. За ову прилику најмлађа група фолклорног ансамбла "Шумадија" која делује при овој цркви извела је неколико дечији игара.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска