Сведочанство чудеса славног светитеља

Сведочанство чудеса славног светитеља
Сведочанство чудеса славног светитеља
Сведочанство чудеса славног светитеља
Сведочанство чудеса славног светитеља

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, Црквена општина Мионица приредила је промоцију књиге протојереја- ставрофора Ненада Андрића "У сретање Светом Нектарију Егинском Чудотворцу", 29. марта 2015. године, у мионичком Културном центру. Сабрање отворили директорка Библиотеке "Милован Глишић" Весна Марковић и архијерејски намесник колубарски протојереј- ставрофор Саша Тимотић, а о књизи су говорили ђакон Душан Новаковић, иконописац из Ваљева и аутор.

Књига "У сретање Светом Нектарију Егинском Чудотворцу" на топао и веома језгровит начин сведочи како је "диван Бог у светима својим". Питким и пријемчивим језиком приближава нас Светом Нектарију, светитељу врлинског живота, на који смо сви позвани, рекао је ђакон Душан Новаковић. Молитвени однос према светитељима изузетно је значајан за све нас у данашњем времену и ова књига нам је свеколико корисна.

Књига проте Ненада Андрића просто "виче": "Дођи и види!" (Јн. 1, 46), показујући нам да чуда Господом Христом нису пука фантазмагорија религијских занесењака, већ истина која афирмише најдубљу везу Бога и из љубави Његове саздано биће човеково. Књига је сачињена из есеја са поклоничких путовања на Егину и у Камаризу, Животописа Светог Нектарија Егинског, Митрополита Пентапољског и његових чуда у наше дане, акатиста и молитви, богато илустрована фотографијама у боји - део је казивања о. Душана Новаковића.

Аутор књиге "У сретање Светом Нектарију...", прота Ненад Андрић поделио је лична искуства са поклоничких путовања и непосредно молитвено искуство које је на њима стекао, као и сведочанства оних који су се укрепили и нашли истинско исцељење пред, љубављу призваним, човеком Божјим, исцелитељем и чудотворцем, прогањаним за живота од људи, а прослављеним пред престолом Творца. Како је књига "У сретање Светом Нектарију..." већ наишла на велико интересовање верног народа Божјег, промоција у Културном центру Мионице била је прилика да је гости купе по веома приступачној цени. Након промоције, дружење је настављено неформалним разговором са предавачима.

Извор: Епархија ваљевска