Свештеници дали изјаве због литије у Бару

Због литије организоване у част заштитника Бара – Светог Јована Владимира, свештеници Митрополије црногорско приморске 5. јуна 2020. године су дали изјаве у Центру безбедности, а тужилац је саопштио да нема основа за кривичну пријаву.

Изјаве су у Центру безбедности у Бару су дали: протојереј-ставрофор Слободан Зековић, протојереји Јован Пламенац и Љубомир Јовановић, јереји Младен Томовић, Никола Радовић, Александар Орландић и Марјан Петковски, док је протојереј Синиша Смиљић изјаву дао у Улцињу.

Уз свештенике у Бару су све време били правни заступник Митрополије црногорско-приморске др Владимир Лепосавић и адвокат Бошко Чармак.

Свештеницима је дан раније наложено да се рано ујутро јаве у Центар безбедности и дају изјаве због литије која је одржана улицама града под Румијом након вечерње службе и молебна Пресветој Богородици у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару. Иначе литија се традиционално организује сваке године у част тог Божјег угодника који је небески заштитник Бара.

Архијерејски намесник барски протојереј-ставрофор Слободан Зекович је казао да се Свети Јован Владимир ове године скромније прославља, али да је “Свети Јован Владимир услишио молбу и жељу народа свога и благословио да овај молитвени ход у славу Божју и част његову опет прође његовим градом и да се његов благослов на свима нама утврди”.

Извор: Митрополија црногорско-приморска