Свештеник Дарко Пејић после изјаве у полицији: Останимо сабрани до краја – до Христове побједе!

Архијерејски намесник бјелопољски протојереј-ставрофор Дарко Пејић саслушан је јутрос у Центру безбедности Бијело Поље, одговарајући на позив који му је синоћ након 22 сата уручила полиција после молебна за одбрану светиња који је служен у бјелопољској цркви Светих Петра и Павла.

“Добио сам позив иако сам и синоћ и јутрос нагласио инспектору да ја нисам подносилац пријаве за овај скуп, нити сам у бесједи позивао народ на њега. Зато ми је нејасно зашто сам баш ја позван и не знам да ли се иза свега овога крије нека лоша намјера. Бог нека суди о томе јер ће Божја ипак бити задња. Ово је трећи пут у последња два мјесеца да ме позивају у полицију што постаје једна врста малтретирања“, каже протојереј-ставрофор Дарко Пејић и додаје да га као човека боли кад му се за труд и љубав узвраћа на овај начин.

“Ипак, као свештеник, ја знам да ће свака ова жртва на крају допринијети да се између овог народа једном засвагда зацари мир и слога и да све ово престане“, каже протојереј-ставрофор Дарко Пејић захваљујући се својој пастви на подршци.

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић је замиолио своје парохијане да остану сталожени и да ништа не раде исхитрено и на своју руку. “Слушајмо своју мајку Цркву и останимо сабрани до краја – до Христове побједе“, поручује протојереј-ставрофор Дарко Пејић.

Протојереј-ставрофор Дарко је најавио молебан у Бијелом Пољу за недељу 21. јуна наглашавајући да Црква нема другог оружја осим молитве и молитвених входова и пожелио својој сабраћи свештеницима, који су још у притвору мира и крепости.

Извор: Митрополија црногорско-приморска