Света Архијерејска Литургија у Осмацима

Света Архијерејска Литургија у Осмацима

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је на празник светог апостола Филипа Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Осмацима.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Драган Тодоровић, јереј Жељко Божић и протођакон Славољуб Милошевић.

„Човјек веома често, нарочито у тешкој болести и невољама, иде код врачара и гатара умјесто да се обрати Богу. Чини та недјела умјесто да завапи: Боже, опрости моме маловјерју, опрости ми гријехе и помози ми јер у Теби је снага и моћ“, истакао је Владика Василије и додао:“Веома мало је данас истинских вјерника. Веома мало је оних који животом својим свједоче Христову науку. Многи данас прослављају светитеље као крсну славу тиме што постављају мрсну трпезу у дане поста. Да ли се томе обрадује светитељ кога прослављамо и Господ Бог који га је прославио? Сигурно не, браћо и сестре! О чему се збори на славама? Да ли се Господ Бог спомиње или се славе претворе у пијанство и богохуљење? Опаметимо се браћо и сестре, дозовимо се памети и прослављајмо Господа Бога кроз свете његове на начин како нас наша Света Цркви учи“.

Након Литургије Владика Василије је осветио водицу.

Извор: Епархија зворничко-тузланска