Света архијерејска Литургија у Смилчићу

Света архијерејска Литургија у Смилчићу
Света архијерејска Литургија у Смилчићу
Света архијерејска Литургија у Смилчићу
Света архијерејска Литургија у Смилчићу

У недељу 25. по Духовима, 30. новембра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је свету архијерејску Литургију у Смилчићу. У храму Светог архангела Михаила окупио се овом пригодом велики број верника како би својим присуством заблагодарили Господу и помолили се за добро свих људи, а поготово свих православних верника и повратника широм далматинске Епархије.

Епископ Фотије обратио се присутнима рекавши да никада није било лако бити православни верник на овим просторима, па није ни данас, али да уз Божију помоћ, труд и сарадњу са својим свештеницима можемо учинити много. Похваливши доброчинитеље који су помогли обнову храма у Смилчићу он је истакао да је једна од најважнијих мисија свих чланова Епархије далматинске обнова наших светиња, те да је од пресудног значаја опстанак богословије у манастиру Крки, као и манастира широм Епархије. Епископ Фотије говорио је о поуци данашње литургије која се огледа у јеванђељској причи о милостивом Самарјанину, а коју су присутни имали прилику да чују, јер она најбоље објашњава шта је то што Бог жели од свакога од нас.

-Помоћи ближњем свом је универзална обавеза сваког човека, а чести су изговори да не знамо ко су нам ближњи. Зато није добро помоћи само свом рођаку, пријатељу или ономе који је некада раније нама помогао, него помоћи свакоме коме је то потребно, јер је сваки човек створење Божије, направљен према лику Његовом и љубав према Богу треба показати кроз бригу о ближњем свом, рекао је Епископ Фотије.

Извор: Епархија далматинска