Света Литургија у Шибенику

У Недељу 9. по Духовима, 10. августа 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је свету Литургију у храму Светог Спаса у Шибенику уз саслужење протојереја Милорада Ђурђевића.

На крају Свете Литургију,Епископ Фотије је говорио о светитељима Цркве Христове и нашој потреби да се угледамо и уподобимо њиховом животу.Бог нам је даровао да сваког дана прослављамо некога од светих Божјих угодника који су Благодаћу Божијом и личним подвигом у Тијелу Цркве Христове, посвједочили могућност задобијања светости.

Имајући пред собом такве примјере, и ми треба да се трудимо,живећи јеванђелски и врлински, молећи се светим Божјим угодницима као нашим заступницима пред Богом, да живимо како су они живјели, не сматрајући тај пут немогућим и неостваривим.Божји угодници и сви свети су, управо својим животом на земљи, потврдили да је тај пут, пут Христов остварив, и да нас он уводи у Царство Божије. Не смијемо да се правдамо слабостима и немоћима нашим на Богочовјечанском путу јер нас сам Бог кријепи и снажи да тим путем ходимо до краја свог земног живота и тако наслиједимо Царство Небеско.

Извор: Епархија далматинска