Света Служба на Инфективној клиници у Нишу

Света Служба на Инфективној клиници у Нишу

Дана 25. Новембра ове године,  Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован служио је свету Службу Божију  у новооформљеној  капели Светог Јована Милостивог у  Нишком Клиничком Центру на Инфективној Клиници.

Преосвећеном Владици саслуживали су нишки свештеници од којих ће један број бити у пастирској служби при Клиничком Центру у Нишу.

Светој Литургији присуствовали су запослени на оделењима Инфективне Клинике, као и представници градских власти.

Владика Јован је овом приликом и пререзао славски колач, у Славу Бога Живога, а у част и спомен светог Јована Милостивог, коме је и посвећен параклис у Инфективној Клиници.

У својој архипастирској беседи Епископ Јован говорио је о једином истинском Лекару Христу Господу, који је узевши људску природу узео и мане и болести које прате човека, и распео их Својим Крсним страдањима, а човечанству оставио Лек бесмртности.

Владика је такође нагласио важност сарадње свештеника и лекара јер су и једни и други у служби Божанске медицине: лекари у себи носе свештени позив у ширем смислу јер  њихова служба је брига за конкретног човека, док би свештеници требали да буду професионално отворени према медицини, да би заједничким ангажовањем око оздрављења човека, достигли заједнички успех на путу оздрављења за вечни живот.

Извор: Епархија нишка