Свети Архијерејски Синод СПЦ потврдио рашчињење Драгана Сарачавића

Свети архијерејски синод Српске православне цркве у седници својој од 8. маја 2008. године, под бројем 611/зап. 473, донео је следећу одлуку:

"Узети са одобрењем на знање деклараторну одлуку Његовог Преосвештенства Епископа аустралијско-новозеландског Г. Иринеја администратора Епархије аустралијско-новозеландске Митрополије новограчаничке, којом је протојереј Драган Сарачевић лишен свештеничког чина."

Овим подсећамо све вернике Српске православне цркве у Аустралији и Новом Зеланду на богонадахнуте речи Св. Кипријана Картагинског да "нема спасења изван Цркве" и упозоравамо да је свако тзв. "свештенодејство" г. Драгана Сарачевића, пред Господом Богом и Светом црквом Његовом, безблагодатно, ништавно и не води спасењу већ духовној погибли. Сваки православни верник који пренебрегне одлуку Свете цркве и усуди се да позове г. Сарачевића да "служи" - позива и себе и њега на суд и осуду, и стављава тиме себе али и све учеснике такве безблагодатне "службе" изван Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Христове.
Не одустајући од молитава за његово покајање и спасење,

+ИРИНЕЈ
Епископ Аустралијско-новозеландски
Администратор Епархије за Аустралију и Нови Зеланд
Митрополије новограчаничке