„Светигора“ на сајму књига у Франкфурту

„Светигора“ на сајму књига у Франкфурту
„Светигора“ на сајму књига у Франкфурту
„Светигора“ на сајму књига у Франкфурту
„Светигора“ на сајму књига у Франкфурту

У сриједу, 19. октобра 2016. године, у Франкфурту је отворен 68. Међународни сајам књига, највећа свјетска манифестација посвећена књизи. Овогодишњи сајам књига у Франкфурту окупио је око 7200 излагача из 130 земаља широм света. Организовано је око 4000 промоција и других дешавања везаних за књигу. Почасни гости 68. Међународног сајма књига у Франкфурту су Краљевина Холандија и белгијска покрајина Фламанија, које су се посетиоцима представиле заједно под слоганом „Све ово делимо“.

Сајам традиционално посети око 300 хиљада љубитеља књиге и око 10 хиљада новинара. На овогодишњем франкфуртском сајму књига Издавачко-информативна установа Митрополије црногорско-приморске „Светигора“ је једина издавачка кућа из Црне Горе. „Светигора“ је посетиоцима сајма представила 50-так нових издања, са посебним освртом на едицију о Светим Немањићима.

По речима директора ИИУ „Светигора“ протојереја-ставрофора Радомира Никчевића, који се налази у Франкфурту, штанд „Светигоре“ је добро посећен, а духовно-историјска литература, какву пружа читаоцу ова издавачка кућа, веома тражена. -Примјетно је повећано интересовање али и добра понуда дјечје литературе, каже директор „Светигоре“, -јер свјетски трендови теже дигитализацији књиге а дјечја литература можда понајбоље одолијева овом изазову, закључује протојереј-ставрофор Радомир Никчевић.

У недјељу, 23. октобра, када се и званично завршава Међународни сајам књига у Франкфурту, „Светигора“ ће традиционално одржати велику промоцију својих издања у цркви Светог Васкрсења Христовог у Франкфурту. Светигорина едиција о Светим Немањићима обухвата осам наслова које је читалачка публика током претходних месеци имала прилике да купи уз дневне листове „Дан“ у Црној Гори и „Вечерње новости“ у Србији. Са тиражом од преко 80 хиљада примерака „Светигора“ је овом едицијом успела да упозна шири читалачки круг из земље и региона о животу и духовном подвигу владара Светородне лозе Немањића.

Извор: Митрополија црногорско-приморска