Светлана Медведева је посетила храм Светог Владимира у Херсонесу

 Супруга премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, Светлана Медведева, 12. јула је посетила саборну цркву Светог Владимира у Херсонесу.

Светлана Владимировна је један од иницијатора прославе Дана породице, љубави и верности на државном нивоу и од 2008. године непрестано ради на његовој популаризацији. 2014. године, на дан сећања на свете благоверне Петра и Февронију Муромске, Светлана Медведева је допутовала у Севестопољ, који је први пут званично прославио празник заједно са свом Русијом, како би учествовала у свечаности, преноси служба за штампу Севастопољског намесништва. 

На дан сећања на свете првоврховне апостоле Петра и Павла Светлана Владимировна је посетила Херсонес Тауријски. Високу гошћу дочекали су намесник Севастопољског округа протојереј Сергије Хаљута и генерални директор Националног парка «Херсонес Тауријски» Леонид Жуњко. Супруга премијера је посетила горњи и доњи храм, помолила се код светиња, запалила је свеће и упознала се с изложбом «Соловки: Голгота и Васкрсење», која је организована у доњем храму.      

Отац Сергије је Светлану Владимировну благословио иконом светог равноапостолног кнеза Владимира. Гошћа је заузврат поклонила икону светитеља Спиридона Тримитунтског.