Свето Писмо – водич кроз живот

Свето Писмо – водич кроз живот
Свето Писмо – водич кроз живот
Свето Писмо – водич кроз живот
Свето Писмо – водич кроз живот

У суботу, 25. јуна 2016. године, у Парохијском дому Цркве Св. Архангела Гаврила – Врбичкој цркви у Аранђеловцу одржана је трибина на тему „Библија: наш водич кроз живот“.

На овој трибини говорили су Владимир Пекић и ђакон Радомир Маринковић, вероучитељи и наставни саветници при Одбору за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, и др Предраг Драгутиновић, професор на Катедри Светог Писма Новога Завета на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Уводну реч одржао је протојереј Милован Ранковић, старешина Врбичке цркве у Аранђеловцу.

У току трибине укратко је представљена и нова књига др Предрага Драгутиновића – зборник састављен од тумачења тешко разумљивих места из Новога Завета под насловом Који чита да разуме: теме из Светог Писма Новог Завета. По завршетку излагања предавачи су одговарали на разноврсна питања публике.

Колика је потреба за актуализовањем библијских тема код нас види се и из питања којима публика реагује на оваквим трибинама – које буде интересовање за Свето Писмо. Одржавање оваквих трибина и предавања на светописамске теме охрабрује верне да отворе Свето Писмо, да га узму у руке и читају.

Извор: Црквена општина aранђеловачка