Светогорци у Бихаћу

Пошто је са домаћинима разговарао у згради Општине Бихаћ, која је саграђена управо на мјесту порушене Саборне цркве у Бихаћу, те прошетао центром Бихаћа Игуман Симонопетријског манастира о.Јелисеј стигао је и у још недовршени храм Свете Тројице у Бихаћу.

Испред цркве о.Јелисеја, госте и домаће дочекао је парох бихаћки о.Далибор Ненић са групом вјерника који су се окупили како би дочекали госте. По уласку у зидине недовршеног храма гости и домаћини су се Богу помолили, отпојавши тропаре храма и друге богослужбене пјесме. О.Далибор је бираним ријечима поздравио госте и пожелио им добродошлицу, а потом их је упознао са стањем парохије бихаћке, које уопште није завидно, али је изразио своју спремност да и даље ревнује за добро Цркве и спасење народа.
Отац Јелисеј се захвалио на добродошлици и помоли се Богу за напредак градње овог храма, за умножење љубави и добре воље међу људима и благословио све присутне.

Послије посјете недовршеној конкатедралној цркви високи гости и домаћини посјетили су и епархијско-парохијски Центар у Бихаћу чија је градња и изградња у току. Епископ Хризостом и пројектант овог предивног објекта показали су гостима што је учињено као и то који ће бити садржај овог објекта.

Извор. Епархија бихаћко-петровачка